Novosti

Cretacolor

UMJETNOST

Cretacolor – strast prema olovkama

„Strast prema olovkama“ moto je Cretacolora, jednog od najdugovječnijih proizvođača olovki. Tvrtka je osnovana daleke 1983 u Austriji i to iz želje vlasnika da učini olovke za pisanje i crtanje pristupačnima svima. Naime, tada je grafit bio skup, a samo su si oni dubljeg džepa mogli priuštiti kupovinu istog.


Danas, u moru različitih brendova, Cretacolor nudi velik izbor crtaćih pribora po povoljnim cijenama. Ako ste već profecionalac u crtanju, uvidjeti ćete kvalitetu ovog austrijskog brenda, a ako ste početnik, uz Cretacolor ćete se zaljubiti u crtanje.

Ekološki osviješteni cijeniti će i činjenicu da više od 60% energije koju Cretacolor koristi u proizvodnji dolazi iz obnovljivih izvora energije.

Umjetnički monolitni grafit 8B Cretacolor

Jedna od najvećih inovacija Cretacolora – monolitni grafit – čisti je grafitni štapić zaštićen slojem od tankog laka, a za nju je proizvođač nagrađen prestižnom Design Plus nagradom. Široki i fini potezi mogu se primijeniti s lakoćom. Dostupan je u šest različitih tvodoća: HB, 2B, 4B, 6B, 8B, 9B, a komercijalno pakiranje se sastoji od 12 komada.

Umjetničke pastelne boje Cretacolor

Pastelne boje lijepo se sjedinjuju i ne ostavljaju prašinu što je inače slučaj sa drugim pastelama. Vrlo su jednostavne za korištenje i stapanje s drugim bojama, a najbolje su za crtanje cvijeća i sličnih tema. Prednost ovih pastela je i čvrstina, što znači da vam neće pucati pri oštrenju.

Crteži obojani ovim pastelama neće izblijedjeti ni nakon nekoliko godina, a svaka pastela u pakiranju ima i svoj broj za identifikaciju, što daljnje naručivanje čini puno lakšim. Paket sadrži 36 različitih boja (dimenzije svake pastele 7 x 7 mm), a sve je pohranjeno u zgodnoj kartonskoj futroli.

Umjetnički alat Cretacolor za ugljen i pastele

I na kraju, ako ste se već odlučili crtati, biti će vam potrebni i alati. Alati za miješanje i sjenčanje pastela, ugljena i grafita učiniti će vaš crtež potpunim. Set sadrži papirnate štapiće veličine 5 mm i 15 mm, umotane papirnate štapiće veličine 5 mm, 7 mm i 8 mm, pločicu za oštrenje olova, kožicu za poliranje i gumicu za brisanje.